Davis Verleden, Heden en ToekomstDavis Produce is geboren vanuit een vraag van telers uit de Lincolnshire regio in het Verenigd Koninkrijk in 1999. We begonnen met het exporteren van Britse producten zoals aardappelen, wortelen, erwten, bonen, bloemkool en kool naar vooraanstaande supermarktketens in Europa. Leuk weetje: Davis was èèn van de eerste fresh produce providers die voorverpakte aardappelen in de grote Hongaarse en Duitse supermarkten verzorgde. Ook ontwikkelde Davis nieuwe variëteiten groente en fruit, en verpakkingsmateriaal voor de opkomende Europese markten.

Van daaruit begon Davis Produce met het importeren van producten uit andere gebieden van Europa, de focus was gericht op levering van groente en voor een tal van klanten voorverpakte producten en verse salades. We hebben het hier over groothandelaren uit Verenigd Koninkrijk en klanten wat actief zijn in de verwerkingsindustrie.

Ruim twintig jaar later importeert Davis vele verschillende soorten groente en fruit voor klanten in heel Europa. Dit doen we met onze toegewijde transporteurs, zodat we kunnen verzekeren dat onze producten in optimale conditie aankomen. We voeren nauwkeurige controles uit op onze telers zodat we volledig transparant en traceerbaar zijn, van het veld naar de eindklant. We laten ook regelmatig controles uitvoeren door een externe specialist om te verzekeren dat al onze producten voldoen aan de meest strikte kwaliteitseisen.

Davis heeft een rijke familiegeschiedenis wat de landbouw betreft, die teruggaat naar de jaren zeventig van de negentiende eeuw. Met al deze ervaring hebben we een dynamisch team kunnen creëren dat niet alleen uitstekende service biedt, maar ook over een rijkdom aan kennis beschikt die generatie op generatie is doorgegeven.
 
We zijn trots op de duurzame relaties die we hebben verkregen en ontwikkeld met onze telers, toeleveranciers en klanten. Deze relaties zijn gebouwd op vertrouwen, service en respect.

Nu we een vaste waarde zijn in Europa, willen we onze in de (nabije) toekomst nog meer gaan richten op de opkomende markten in Azië en India.
 
Het gehele Davis Foodgroup team staat altijd klaar om onze wereldwijde toeleveranciers en klanten te bedienen van de beste AGF producten tegen concurrerende prijzen, op een persoonlijke manier. Dat is onze onderscheidende factor.

Handelsweg 200, 2988DC Ridderkerk, Nederland

Davis Foodgroup - Ria Grafisch Ontwerp - Klok Software