Missie en Visie


Onze missie

- Een school kleine vissen die de grote vissen voorziet in hun behoefte -

Davis is een internationaal fresh produce bedrijf dat groente en fruit importeert en exporteert vanuit en naar de hele wereld. Als een Duitse klant bloedsinaasappelen nodig heeft, weten wij precies welke sinaasappelteler in bijvoorbeeld Zuid Amerika dit fruit aanbiedt. Wij importeren deze sinaasappelen dan vanuit Zuid Amerika en exporteren ze dan weer naar Duitsland. Wij horen de vraag en zien het aanbod en verbinden die met elkaar. Zie het zo: we werken als een school kleine vissen die de grote vissen voorziet in hun behoefte.
 
We werken met een klein team om grote en kleine internationale klanten te voorzien van de beste fresh produce. Onze klanten vertrouwen erop dat wij hun ogen en oren in de branche zijn.
 
Voorop bij Davis staat dat we people-minded zijn. De persoonlijke manier waarmee wij zakendoen en met klanten en werknemers omgaan zitten in ons DNA. Heel letterlijk, omdat we een familiebedrijf zijn en familiewaarden vind je niet alleen terug in het bedrijf, maar ook in onze manier van handeldrijven. Menselijke waarden als wederzijds respect, betrouwbaarheid en correctheid zijn bij Davis zeer belangrijk. Een integere manier van zakendoen is onze onderscheidende factor.
 
In de constant fluctuerende en dynamische wereld van de fresh produce zijn het juist die familiewaarden die Davis stabiel en sterk houden. CEO Edward Koemans: “Natuurlijk moeten we een gezonde firma zijn en winst maken. Maar de winst is niet het hoogste doel. We willen net zo graag dat er goed voor het personeel gezorgd wordt, dat ze zich kunnen ontplooien in het bedrijf, maar ook in de wereld. Liever minder winst als we daarmee tevreden werknemers hebben. Het is belangrijk dat we anderen behandelen zoals we zelf ook behandeld willen worden.”
 
En natuurlijk staat Davis ook voor kwaliteit en exclusieve producten. Onze producten ondergaan strenge selectie en we zijn pas tevreden als de klant tevreden is. Davis staat garant voor goede prijsverhoudingen en productlijnen, en we hebben de juiste kennis en knowhow. Wij hebben respect voor onze klanten, voor het product, maar ook voor de verschillende culturen waarmee we in aanraking komen.
 
Samenvattend: Davis is een bezielde partner in fresh produce met liefde en passie voor de branche. We geloven in de persoonlijke benadering en hebben waarderen de klant en het product. Het is onze ambitie om nog meer bedrijven in verschillende landen van dienst te kunnen zijn en een verschil te maken in deze branche met onze hoogwaardige service.
 
Onze missie is dan ook: een grote diversiteit aan fresh produce leveren op internationaal vlak en daarmee onze bijdrage leveren aan een gezonde voeding en levensstijl op onze persoonlijke Davis manier.
 
Onze visie

- Het managementteam achter de topsporter -
 
Onze blik is gericht op het vergroten van ons netwerk wereldwijd. Met verschillende sales desks en toegewijde commerciële managers willen we alle takken in de branche kunnen faciliteren. Onze core business is momenteel gericht op Europese markten, maar de eerste stappen om de emerging markets in Azië en India te bedienen zijn ook al gezet.
 
Davis wil de facilitator zijn van groente en fruit over de hele wereld. We zien onze klanten als topsporters die mensen over de hele wereld voorzien in goede en gezonde voeding. Wij zijn het managementteam dat ervoor zorgt dat onze klanten hierin topprestaties leveren. Dat zullen wij blijven doen op de persoonlijk Davis manier die ons uniek en succesvol maakt in de branche.

Handelsweg 200, 2988DC Ridderkerk, Nederland

Davis Foodgroup - Ria Grafisch Ontwerp - Klok Software