Johan Koemans

Senior Accountmanager

Stel je even voor.

Ik ben Johan Koemans. 32 jaar, getrouwd en heb drie kinderen. Mijn functie binnen de Davis Foodgroup is senior accountmanager bij salesdesk Davis Europe en de rechterhand van mijn broer Edward.

Kun je wat meer over je werk vertellen?

Davis Europe bestaat uit mij en drie commerciële krachten. We leveren klasse 1. producten AGF branche breed.

Met welke producten werk je?
Davis is breed georiënteerd. We hebben onder andere hard fruit zoals appels en peren. Citrusfruit zoals sinaasappelen, citroenen, mandarijnen, limoenen met kiwi’s. Uniek te noemen is dat we bijvoorbeeld elf maanden lang kersen uit de hele wereld kunnen leveren.

Wat voor soort klanten heb je en waar zitten zij?

De hoofdmoot zijn de toeleveranciers van supermarkten, importeurs, Cateraars, groothandels in alle landen van Europa, een stukje Noord-Afrika. Het Midden-Oosten zit er nu ook bij: Dubai, Qatar, India.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Elke dag is anders. Andere aanvragen, andere producten. Uniek te noemen is bijvoorbeeld dat onlangs een klant wat normaal aardappelen bij ons afneemt nu om narcissen vroeg. Na een inschatting van de mogelijkheden is het team er opgezet om dat voor elkaar te krijgen. Natuurlijk, schoenmaker houd je bij de leest, enkel voor een klant tot het uiterste gaan geeft voldoening.

Waarom werk je bij Davis?

In den beginne omdat ik dan met mijn familie kan werken. Je kent elkaar goed, elkaars sterke en verbeter punten. Dat brengt simpelweg openheid, eerlijkheid en transparantie met zich mee. Daarbij omdat we een klein dynamisch bedrijf zijn met een hands on mentaliteit, in deze bedrijfscultuur presteer ik in persoon het beste.

Wat is je favoriete product?

Meloenen, daar zijn veel variëteiten van.

Davis Foodgroup - Ria Grafisch Ontwerp - Klok Software